21.2.2013

Lomavinkki


Meillä kävi tosi hyvä tuuri meidän lomakohteen kanssa. Oltiin siis Thaimaan Phuketissa ja siellä tarkemmin ottaen kaakkoisrannikolla Rawaissa.

Ei oltu kuultu kyseisestä kohteesta aiemmin. Phuket oli nimeltään tuttu ja tiesimme, että osa sen eri lomakohteista oli jo lähempänä Kanariensaarten suosiota ja meno oli turhankin vilkasta. Niinpä tuntematon ja rauhalliseksi, jopa hiljaiseksi kehuttu Rawai vei voiton. Onneksi.Klikkaa isommaksi!Tiedettiin jo ennen matkalle lähtöä, että hotellimme välittömästä läheisyydestä ei löytyisi uimakelpoista rantaa, koska se oli varattu paikalliselle veneliikenteelle, mutta tiedossa oli, että hotellilta olisi ilmainen kuljetus useamman kerran päivässä eri lähirannoille. Ja tää oli ihan huippujuttu!Yksi ihan lemppari rantamme, Ya Nui beach ja mahtavat snorklausvedet.


Loman ohjelma koostuikin pääasiassa erilaisilla pikkurannoilla kiertelystä. Käväistiin me kerran isommalla Kata Beachillakin, mutta palattiin hyvin pian pienempiin. Meihin kun ei oikein iske vaatemyyjien "Täällä Anttila-hinnat" -huutelut. :D

Eli rauhallinen meno on meidän juttu ja löydettiinkin sitä. Tottakai Rawaissakin oli turisteja, joillain rannoilla liiaksikin, mutta siihen tepsi oman pitkähäntäveneen vuokraaminen ja lähtö lähisaarien lähes autioille biitseille.


Kokeiltiin Miehen kanssa ensimmäistä kertaa snorklausta ja hurahdettiin ihan totaalisesti! Miks ihmeessä tätä ei oo tullut tehtyä jo aiemmin?? :)

Onneksi kahden viikon aikana löydettiin useampikin kirkasvesinen ja matala ranta, joilla oli helppo aloittelijankin tutustua vedenalaiseen maailmaan.

Alkuun tuntui, että fisut ei olleet yhtään ihmeissään uudesta vieraasta, päinvastoin. Polskia sai rauhassa ja kalat ympäröivät kuin yhden kaverinsa. :) Kunnes sitten ihanalla Banana beachilla suloinen vaalenpunainen pikkukala teki ensin uhkaavia hyökkäyksiä kohti, jolle en osannut kuin kikattaa niin, että meinasin hörpätä merivettä snorkkeliini. Tästähän se vasta hermostui ja puraisi meikäläistä sääreen. Pienet verta vuotavat hampaan jäljet vaan jäi :D

Kirjoitan reissusta vielä lisää ja kyselkää myös ihmeessä, jos kysymyksiä herää. Voin vain suositella tosiaan Phuketin vielä hiljaisempia itä- ja eteläosia, joista on helppo tehdä retkiä lähisaarille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...