26.2.2013

Thairuokarakkaus


Yksi asia mitä kaipaan todella paljon Thaimaasta on paikallinen ruoka. Olen aina tykännyt syödä "aasialaista" ruokaa eikä thai-ruoka ole poikkeus.

Lainausmerkit siksi, että aasialainen tarkoittaa tässä kohtaa lähinnä niiden kiinalaisten ravintoloiden tarjontaa, jota Suomessa on totuttu syömään. Ja enpä tiedä kuinka autenttista tämä ruoka loppujen lopuksi on...uskon, että ruoka on muokkaantunut matkan varrella jonkin verrankin länsimaiseen ja suomalaiseen makuun sopivaksi.

Mutta Thaimaassa pääsi syömään aitoa paikallista ruokaa ja vitsit että tykkäsin. Melko kapealla otannalla toki itsekin sapuskoja maistelin, esimerkiksi hyvin yleiset tuliset sapuskat jätin suosiolla väliin. 

Sen verran innostuin kuitenkin maistamistani herkuista, että suunnitelmissa on opetella kokkaamaan niitä itsekin!


Hain kunnon vanhaan tyyliin kirjastosta (nettikin kun on keksitty) pari reseptikirjaa ja selvitin asiaan paremmin vihkiytyneiltä, mihin kauppaan kannattaa suunnata. Nyt puuttuu enää toteutus...

Ja jos heti ei kokkaukset ota onnistuakseen, Turusta löytyy myös (thank god!) muutama hyvä thai-ravintola, joissa voin käydä muistelemassa reissua ja nauttimassa hyvää ruokaa ja ehkä muutaman thai-oluenkin. :)Yksi ruokalaji (kuvassa yllä), johon ihastuin oli Mussaman curry, jossa ehkä thai-ruualle vähän epätavallisempaan tapaan on myös keitettyä perunaa. Lisäksi kookosmaitoa, kanaa tai nautaa sekä carry-tahnaa. Tykkään!

Ja kyseessä ei siis ole keitto, vaikka kuvasta niin voisi päätellä, vaan riisin kanssa syötävä herkku. Tätä erityisesti haluaisin oppia tekemään.


 

Lisäksi haluaisin oppia keittämään hyvää riisiä ja siitä erilaisia variaatioita. Riisinkeiton nyt luulisi olevan maailman helpoin juttu, mutta kummasti vaan niissäkin on mauissa valtava ero!Ja joskus sopivan juhlan kunniaksi olis hienoa tehdä ruoka-annos puolikkaan ananaksen sisään! :D
Tätä syötiin myös matkalla, sisällä oli cashew-pähkinöitä, kasviksia, riisiä ja rapuja, nam <3


Kesän grillailuja silmällä pitäen myös erilaiset vartaat olis kova juttu. Varmasti näitäkin löytyy kaupasta einespuolelta valmiina paketteina, mut ei kiitos. Mieluummin tekisin marinadit itse :)

Eli tällaisia ruokajuttuja olis suunnitteilla. Älkääkä nyt ihan heti odottako jatkojuttua ja raporttia ruokien onnistumisista. Luulen, että tämä projekti vaatii rauhallisen aloituksen ja hitaan hautumisen, ennen kuin tässä ollaan thai-kokkeja :D Mutta lupaan palata asiaan myöhemmin, ainakin tämän vuoden puolella ;)

Löytyykös sieltä muita thai-ruuan faneja??
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...