11.9.2013

Matkalta palautumista


Reissusta on kotiuduttu jo viime perjantaina, mutta palautumiseen ja arkeen sopeutumiseen on mennyt yllättävän monta päivää. Sen verran mukavaa aurinkoisessa Kroatiassa oli ja nurkan takana odottavat talvikuukaudet eivät kauhean paljon innosta.

Tässä kuvasaldoa matkalta...


Matkamme alkoi siis Dubrovnikista, joka oli meille uusi tuttavuus. Paljon riitti turisteja, mutta muuten tykkäsimme paikasta paljon. Historian havinaa, kaunis vanhakaupunki ja Adrianmeri, suosittelen.Kolme päivää Dubrovnikissa kului nopeasti, mutta ne riittivät hyvin tärkeimpien paikkojen näkemiseen. Hyppäsimme bussiin ja suuntasimme kohti saaristoa. Tarkoitus oli viettää loput lomasta Korculan saarella.Majapaikkamme saarella oli paikallisen pariskunnan pitämä huoneistohotelli pienessä, rauhallisessa poukamassa, joka osoittautui täydelliseksi paikaksi rentoutua ja ladata akkuja.

Meillä oli oma parveke, jossa oli mahtavaa syödä katoksen alla joka aamu aamiaista, sekä oma pieni keittiö, jossa oli mukava kokkailla lounasta.


Tykkäsimme myös paikallisesta ruuasta, tarjolla oli paljon tuoretta kalaa ja muita mereneläviä.


Saarella on paljon viiniviljelmiä ja myös oliiviöljyä valmistetaan runsaasti. Vierailimmekin parilla viinitilalla sekä oliiviöljy-tehtaalla. Molemmista tuli hankittua myös kotiin viemisiä... :)Tämä oli tosiaan jo toinen reissumme Kroatiaan ja itse olen syvästi ihastunut maahan. Tykkään paikallisten ihmisten mutkattomasta tyylistä, kauniista luonnosta ja maisemista, kirkkaasta merivedestä ja sen tarjoamasta uskomattoman hyvästä ruuasta.


Ihan varmasti palaan Kroatiaan vielä useamman kerran! Onko teistä joku myös Kroatia-fani?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...