14.9.2013

Tuliaisia Kroatiasta


Kroatian matkalla ei tullut sen enempiä shoppailtua ja hyvä niin. Paljon mieluummin ne rahat käytti hyvään ruokaan, veneen vuokraamiseksi päiväksi ja viinitiloilla kiertelyyn.

Jotain pientä ostettiin toki muistoksi kotiin, jotain sellaista mikä on sitä aitoa Kroatiaa...

Viimeisenä lomapäivänämme kiertelimme vielä Korculan saaren vanhassa kaupungissa ja ihan sattumalta löysin yhdeltä pieneltä kujalta ekologista kosmetiikka myyvän pienen puodin.

Myyjä, jolla oli upeat punaiset kiharat hiukset, esitteli kuorintavoiteita, kasvonaamioita ja luonnonsaippuoita. Kaikki tuotteet sisältävät vain luonnonmukaisia ainesosia ja niiden tuoksu sekä koostumus olivat mahtavia. Laventelia, salviaa, minttua ja yrttejä.

Voitte kurkata tuotteen verkkosivuille täällä.
Valikoimissa oli myös montaa erilaista hunajaa, joista oli pakko ostaa luomukanelilla maustettua. Myyjä kertoi, että hunajaa kannattaa sekoittaa viileään veteen kuuman sijaan, joka oli itselleni uusi tieto. Useimiten kun itse laitan hunajaa teen joukkoon. Kuuma vesi kuulemma tuhoaa osan hunajan hyvää tekevistä ainesosista.

Ostin myös laventelisaippuaa ja huulirasvaa, joka on valmistettu oliiviöljystä ja salviasta. Tälle löytyy varmasti käyttöä talven kuivina pakkaspäivinä.


Ja tottakai kotiin ostettiin myös oliiviöljyä ja paikallista viiniä. Saarella näki minne tahansa katsoikin oliivipuita ja viiniköynnöksiä. Vierailimme myös oliiviöljytehtaalla, jossa oli myös oliiviöljymuseo. 

Olen tosi tyytyväinen ostoksiimme, ei mitään Zarasta ostettuja vaatteita tai rihkamakoruja. Vaikka joskus niillekin on hetkensä, on myös kiva antaa ne vähät roponsa niille aidoille paikallisille ihmisille heidän tekemästään työstä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...