1.2.2012

Löysät pois!

Jaahas! Se on kuulkaas herkuton helmikuu edessä. Nyt alkoi kuntoilu ja paremmat syömistavat. Ei siis laihis, dieetti, bodaus tai mitään sen suuntaista :D Ihan vaan ryhtiliike parempaan.

Ja koska totaalikieltäytyminen on aina osoittautunut pidemmän päälle meikäläiselle huonoksi systeemiksi ja kompastuskiveksi, yhtenä päivänä viikossa on lupa vähän herkutella. Tämä toimii itselläni, eikä mitätöi viikon aikana muuten terveellisesti vietettyjä päiviä.Muutama tärkeä konsti on ainakin itselläni hihassa, jotka avittavat matkalla kohti kiinteämpää olemusta:

1. Runsas vedenjuonti. Limsat ja muut sokeripitoiset juomat jäävät vähemmälle.

2. Ateriarytmi. Nälkä ei saa yllättää. Eli hedelmiä, porkkanatikkuja ja pähkinöitä aina mukana.

3. Proteiinia! Toimii parhaiten liikunnan lisäksi, kun tavoitteena kiinteytys. Itsellä tavoitteena syödä purkki rasvatonta rahkaa päivässä. Kun sopivan lisukkeen löytää (esim. sokeriton mehukeitto), siitä alkaa jopa vähitellen tykätä :D Lisäksi kanaa, kalaa, kalkkunaa, pähkinöitä ja kananmunia.

4. Lihaskuntotreeniä. Kuntosali on oikeasti ihan kiva paikka, kun sinne ensin vain uskaltautuu. Sitten siellä pitäisikin viihtyä vähintään kahdesti viikossa... Niinä päivinä, kun ei oma tarmo riitä, ryhmäliikuntatunnit pelastaa. Helpompaa, kun joku toinen käskyttää. :)Sanomattakin selvää, että sokeri, valkoinen jauho ja rasvaiset ruuat ovat kirosanoja tästä eteenpäin. Mutta tekeehän niitä mieli! Siksi yksi "syö mitä huvittaa" -päivä viikossa. Vaikka lauantaisin. Tai mahdollisena krapulapäivänä. ;)

Siirtymistä tiukempaan ruokavalioon ei mielestäni myöskään kannata tehdä kertarysäyksellä. Itse siirryn vaikkapa himoitsemistani irtokarkeista tikkareihin ja sokerittomiin karkkeihin. Perunalastut vaihdan suolapähkinöihin (ei läheskään niin huono juttu, trust me!) ja poppareihin. Ja niin edelleen...
Jääkaappiin on hyvä varata aina niitä parempia ruoka-aineita ja kauppareissulle tehdä ostoslista. Ja koskaan ei kannata mennä ruokaostoksille nälkäisenä, siitä ei hyvää seuraa :D

Ja saa itseään palkitakin, kun on malttanut jättää herkut pois. Jätskialtaasta löytyy vähärasvaisia ja -sokerisia vaihtoehtoja, tumma suklaa maistuu taivaalliselta, kun on ollut ilman suklaata jo jonkin aikaa ja joillekin salmiakki on paras palkinto. Kunhan muistaa sen tärkeimmän jutun. Kohtuus kaikessa <3
Mitä treenaamiseen tulee, ennakoin jo, että maaliskuussa alkava työharjoittelu sotkee varmasti suunnitelmat, vaikka päättäisin mitä. Niinpä olen suunnitellut panostavani kotona jumppaamiseen. Pidemmän päälle en jaksa treenata vain itsekseni neljän seinän sisällä, mutta muutamasta viikosta uskoisin selviäväni.

Joogamaton jo omistankin, mutta ajattelin vielä panostaa isoon jumppapalloon. Tuttu juttu kuntosaleilta ja oivallinen vatsa-, reisi- ja peppulihasten treenaamiseen.
Törmäsin myös netissä tällaisiin slaideihin, jotka vaikuttavat monipuolisilta kotitreenaamista ajatellen. Täytyy selvittää mistä tällaiset saisi. Eivät veisi ihan hirmuisesti tilaakaan... :)

Video valitettavasti vähän kehnolaatuinen, mutta idea varmaan käy selväksi.Eli tällaiset pläänit itselläni näin alkuun! Kertokaa rohkeasti, jos tämän tyyliset postaukset kiinnostavat jatkossakin.
3 kommenttia:

 1. Kiinnostavat! :)

  Tulin juuri itse tanssitunnilta ja söin postausta lukiessa maitorahkaa ja mehukeittoa! :D Valion pehmeä maitorahka on avain onneen. Mmmm, miten hyvää!

  Tsemppiä ryhtiliikkeeseen! :)

  VastaaPoista
 2. Mä olen nyt ihan villiintynyt juoksuun. Käyn siinä turkulaisessa juoksukoulussa, ja meillä on treenit kolmesti viikossa. Eilen juostiin ja pompittiin ja loikittiin yliopistonmäen portaita ylös ja alas.

  Koko syksynä en ole ostanut muita kuin treenivaatteita - viimeksi alesta Niken juoksushortsit, joita en voi saletisti muutamaan kuukauteen vielä käyttää. :D

  Myös rahkapurkkeja on alkanut ilmestyä joulun jälkeen meidän jääkaappiin... ;) Ja S, Valion pehmeä ON parasta!!

  VastaaPoista
 3. Helou S ja Tuuli!

  Täällä takareisiä kiristää niin paljon eilisen kuntosalin jälkeen, että taitaa mennä muutama rahkapurkki ennen kuin on taas asiaa treenaamaan... :D

  No olihan tää odotettavissa tauon jälkeen. Kärsivällisyyttä vaan niin eiköhän helpota parin kuukauden päästä. Toivotaan! :)

  VastaaPoista

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...