28.6.2013

Hermot pinteessä


Treenijutuilla jatketaan, verkkaisesti kylläkin, mut hang in there. :)

Treeniputki joutui pari viikkoa sitten koetukselle, kun oikeanpuoleinen hartiani jämähti jumiin oikein kunnolla. Hyvä kun päätä sain käännettyä.

No ei auttanut kuin suunnata urheiluhierojalle, mutta tilanne tuntui vaan pahenevan käsittelyn jälkeen. Kun seuraavat oireet olivat oikean käsivarren pistely ja puutuminen, sekä liikeradan pieneneminen niin, ettei kättä saanut juuri nostettua, tajusin että kyse oli jostain muusta kuin perinteisestä niska-hartiaseudun jumista.

Pienen googlettelun jälkeen tajusin kädessä olevan pahemman luokan hermopinne, joka alkoi jo hankaloittaa työntekoakin, eikä ylävartalon salitreeni tullut kysymykseenkään.

Googlettelin aikani aiheesta ja päätin mennä lääkkeitä todennäköisesti tuputtavan lääkärinvastaanoton sijaan naprapaatille. Nyt on pari käyntiä jo takana ja käsi liikkuu jo paremmin, mutta treenaaminen ei onnistu. Käden lihasvoima on olematon tietyissä liikeradoissa, esim. pyyhkeen nostaminen koukusta käsi ojennettuna on vaikeaa, saati painavampien esineiden nostaminen.

Naprapaatin mukaan voi mennä useampi kuukausi, ennen kuin hermot palautuvat täysin ennalleen, joten ei auta kuin antaa olkapään ja hartian levätä, korkeintaan pientä kevyttä jumppaa ajattelin koittaa. Salitreeniin ei kuitenkaan tule taukoa, vaan tarkoitus olis keskittyä muuhun kroppaan ja tiukentaa ruokavaliota, jotta ei tulis ainakaan takapakkia tuloksissa.

Syy tähän hemopinteeseen on todennäköisesti vuosikausia jatkunut narskutteluni öisin ja siitä syntyneet jumit niskaan ja hartiaan. Naprapaatti oli sitä mieltä, että salitreeni on ollut vain viimeinen pisara, eikä koko homman aiheuttaja. Tää oli helpotus itselleni ainakin...


Jo ennen hermopinnettä löysin tämän teoksen, josta on hyötyä varsinkin nyt. Vaikka yleensä onkin selvää mihin lihakseen liikkeet vaikuttavat, ei aina kuitenkaan tule ajatelleeksi, miten vaikkapa maastaveto voi selän ja jalkojen lisäksi ottaa myös hartioihin.

Suosittelen tähän tai johonkin vastaavaan kirjaan tutustumista, jos salilla tulee rehkittyä. Näin tulee tarkistettua myös omaa tekniikkaa ja treenatessa voi keskittyä saamaan liikkeen tuntumaan juuri oikeissa lihaksissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...