30.8.2012

Finally it's mine, thanks to Shopbop


En tiedä muistaako kukaan teistä, kun haaveilin yhdestä tietystä raitapaidasta, jonka näin ihan ensimmäisen kerran melkein vuosi sitten Hollannissa.

Kyse on siis tästä  Maison Scotchin paidasta, joka jo ensi näkemältä tuntui just eikä melkein mun tyyliseltä.

Ja pitäkää hulluna vaan, kun joku yksittäinen vaate muodostuu lähes pakkomielteeksi, mutta jos melkein vuoden päivät mietin Hollantiin jäänyttä paitaa, totesin että pakko ottaa selvää, josko sen jostain saisin vielä käsiini.

Ja arvaatte varmaan jo kuinka siinä kävikään...Ihan simppelistä puuvillapaidasta siis on kyse, älkää nyt pettykö :D But I love it!! <3

Mutta pienen hakemisen jälkeen löysin tosiaan paidan Shopbop-verkkokaupasta. Tiesin sivuston entuudestaan jo, mutten ollut vielä koskaan tilannut sieltä mitään.

Ja nyt voisinkin kertoa vinkiksi, mitä ei kannata tehdä ja miten helppoa tilaaminen loppujen lopuksi olikaan.


Paita oli vielä onnekseni alennuksessa, joten lopulta päätin pistää tilauksen menemään. Itselläni ei ollut kuitenkaan mikään kiire paidan saapumisen kanssa, joten sen sijaan, että olisin valinnut toimitustavaksi Shopbopin suositteleman tavan, menin klikkaamaan halvempaa toimitustapaa, jossa hinta oli edullisempi, mutta toimitus tulisi kestämään 7-20 päivää.

Vasta tilauksen jo tehtyäni aloin googlettaa muista suomalaisista blogeista, mitä kyseisen nettikaupan tilauksista oli kirjoitettu. Kyseessä on siis yhdysvaltalainen verkkokauppa, joka toimittaa myös Suomeen. Tilauksien yhteydessä vaan täytyy ottaa huomioon tullimaksut ja paketin mahdollinen noutaminen tullista, kun tilataan jenkeistä. Näin ainakin ymmärsin muiden blogien perusteella.

No arvatkaas sisältyikö siihen Shopbopin suosittelemaan toimitustapaan kaikki tullimaksut jo valmiiksi ja toimitus parissa arkipäivässä kotiovelle. Ja siis tätä vaihtoehtoa EN tietämättömänä ottanut.

No, ei auttanut muu kuin jäädä odottelemaan, että tullista soitettaisiin ja ilmoitettaisiin mahdolliset lisämaksut. Odotin pari viikkoa, kolmannen ja lopulta laskin, että yli 20 päivää oli jo ehtinyt kulua tilaukseni tekemisestä.

Ei muuta kuin sähköpostia verkkokaupan asiakaspalveluun. Vastauksen sain jo seuraavana päivänä, jossa todettiin, että pakettini oli kadonnut jonnekin matkan varrella. Rahat oli kuulemma jo matkalla takaisin tililleni ja jos edelleen olin kiinnostunut tuotteesta, kannattaisi tehdä uutta tilausta. Sillä heidän suosittelemalla toimitustavalla, johon muuten sisältyy myös paketin seurantamahdollisuus.


Kuten kuvista voitte päätellä, en lannistunut vielä tästä, vaan tarkistin, että oikeaa kokoa olisi edelleen jäljellä ja pistin uutta tilausta menemään. Rahat ensimmäisestä tilauksestani taisivat ilmestyä tililleni jo ennen kuin ehdin klikata uutta. Ja tosiaan ihan Visa Electron kävi maksuvälineeksi, eli luottokortti ei ole välttämätön.

Tilauksesta parin päivän päästä sain puhelun tullista, tiedustelivat sosiaaliturvatunnustani. Tämä kuuluu asiaan, se oli käynyt selville muista blogeista. Seuraavaksi sain sähköpostiini tullilta tilaustani koskevat tiedot, johon riitti vastaukseksi, että tiedot ok.

Seuraavana UPS:n lähetti soitti ja kysyi olenko kotona, jos toisivat paketin kotiovelle. Olin töissä, mutta olin jättänyt oveemme lapun, toisin sanoen valtakirjan, jossa kerroin, että jos paketti mahtuu, sen voisi jätää postilaatikkoon tai vaihtoehtoisesti ovemme ulkopuolelle jättämääni paperikassiin.

Asutaan siis tosi rauhallisessa taloyhtiössä, jossa varmuudella tiedän, ettei paketin katoaminen ole todennäköistä. Ja näin tapahtui, eli saapuessani kotiin, paketti löytyi lukollisesta postilaatikostamme.

  


Ja nyt kauan himoitsemani paita on vihdoin täällä ja on juuri niin ihana, kuin muistinkin. Maison Scotchin paitojen mukana tulee aina merkin joku koruista ja sain sen kaikkein mieluisimman, pikkuisen pokkarikameran <3

Hinta oli tosiaan useamman kympin paidan alkupeäistä hintaa huokeampi ja kuljetusmaksua taisi tulla kympin verran. En sitten tiedä onko hintaan sisällytetty joitain tullimaksuja. Jotain sellaistakin muistan lukeneeni, että vasta yli 50e arvoisista tuotteista perittäisiin tullimaksu..? Tästä en kyllä ole varma.

Ootteko muut tilailleet Shopbopista? Millaisia kokemuksia teillä on tilaamisesta? Onko joku joskus joutunt palauttamaan jotain ja mites se onnistui?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...