18.6.2011

Luonnollista siideriä

Luomuinnostukseni on laajentunut nyt myös lauantai-illan janojuomiin. Löysin nimittäin luomusiiderin ja vieläpä ihan naapuristani!

Ensimmäinen suomalainen luomusiideri syntyy käsityönä Suomen pienimmässä siideritehtaassa Kaarinan Littoisissa. Ciderhouse Oy:n Luomu Omenasiiderin raaka-aineena on käytetty luonnonmukaisesti tuotetuista omenoista valmistettua mehua.
Kuva Ciderhouse Oy


Tuotetta myyvät hyvin varustetut K-kaupat sekä luomumyymälät. Ciderhousen tuotteita voi ostaa myös suoraan tehtaalta osoitteessa Ahdetie 8, Kaarina.  Hinta n. 4 – 4,5 euroa/pullo. Ainekset: luomuomenatäysmehu, vesi, sokeri, happamuudensäätöaine (E270), hapettumisenestoaine (E224 sulfiitti).


Ciderhouse Oy on luultavasti Suomen pienin siideritehdas, jota johtaa Jenni Silvennoinen. Ciderhousen vuosituotanto on noin 15 000 litraa, määrä, joka suuremmalta kilpailijalta syntyisi varmaan puolessa tunnissa. Ciderhousen tuotteita ovat Jenni Silvennoinen –siideri ja Luomu Omenasiideri. Kausituotteina Ciderhouse valmistaa muun muassa glögiä ja simaa, ja markkinoille on tulossa myös kotimaisista omenoista valmistettu omenamehu.


Olenkin suunnitellut käyväni itse tehtaalla ostoksilla, kun kerran ihan vieressä asun. Nyt kaikki muutkin metsästämään kyseisen pienyrittäjän tuotteita ja kannattamaan tällaista toimintaa! Jälleenmyyjät löytyvät täältä.


Kuplivaa lauantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...