14.6.2011

Kadonneiden entsyymien metsästys

Yksi näkökulma vielä lisää ravintoasioihin! Vieläkö jaksatte ruokapostauksiani, vai alkaako jo iskeä ähky? :)

Sen verran hankalaa on itselläni ollut syöminen viime aikoina, kun tuntuu että kaikesta tulee huono olo. Näin ollen kaikki aiheeseen liittyvä kiinnostaa ja luen avarakatseisesti kaiken käsiini saadun materiaalin.

Törmäsin artikkeliin, jossa puhuttiin entsyymeistä. Kovin oli mielestäni loogista jatkumoa ajatuksilleni lisäaineista ja keinotekoisista ruuista.

Artikkelin mukaan kun painonnousu, erilaiset vatsavaivat ja aterian jälkeinen väsymys johtuvat usein ruuansulatusentsyymien heikentyneestä toiminnasta. Tämä aiheutuu liian suurista ruoka-annoksista ja väärin koostetusta ruokavaliosta, jotka kuormittavat elimistöä.

Ihmisten pitäisikin syödä entsyymipitoisempaa ruokaa ja huolehtia kehon ph-tasapainosta. Ruoka olisi hyvä koostaa niin, että 80 prosenttia koko päivän ruuasta olisi emäksistä kuten kasviksia, juureksia, siemeniä, tattaria tai vaikka hirssiä.

Kuulostaako länsimaisilta ruokailutottumuksilta? Eipä juuri. Ja sitten vielä ihmetellään, miksi länsimaissa ihmiset ovat lihavia eikä energiaa riitä, vaan ollaan väsyneitä ja huonovointisia.
Happamia aineita, esimerkiksi maitotuotteita, hiivaa ja sokeria sisältäviä ruokia tulisi artikkelin mukaan syödä vain vähän. Niissä kun ei entsyymejä pahemmin ole. Jotain on itsekkin tullut siis oivallettua, kun olen pyrkinyt sekä hiivaa että sokeria vähentämään. Tunnustettakoon, että vaihtelevalla menestyksellä, ihminen kun on tiukasti tapojensa orja...

Nyt olen myös pienen ongelman edessä. Maitotuotteet eivät ole kovin laajassa mittakaavassa ennenkään kuuluneet ruokavaliooni, mutta aikaisemminkin mainitsemani tehokas proteiininlähde maitorahka sokerittomalla mehukeitolla ei välttämättä olekaan hyvä valinta. Ensinnäkin huomasin sokerittoman mehukeiton sisältävän aspartaamia (vähän kuin joisi light-juomaa) ja rahkakaan ei päivittäin syötynä ole välttämättä hyväksi vatsalleni.

Ei voi muuta sanoa, kuin ihmeelliseksi mennyt tämä ruuan kanssa tasapainoilu. Ja itseäni lähinnä ihmetyttää, miksi meille mainostetaan ja myydään paljon sellaista ruokaa, mikä on keinotekoisesti valmistettu (okei, säilyvyys on parempi jne)? Voiko sellaisesta ruuasta tullakaan muuta kuin huono ja pläski olo..?


Kuvat We<3it.
2 kommenttia:

 1. Luin just Trendin Kiitos hyvää -blogista oman kehotyypin määrittelystä ja ajattelin, että sua vois kiinnostaa. :)

  http://www.trendi.fi/blogit/Alla-bloggar/Luokka/Kiitos-Hyvaa/

  VastaaPoista
 2. Tosi mielenkiintoisia tekstejä muutenkin, esim. tämä:

  http://www.trendi.fi/blogit/Alla-bloggar/Luokka/Kiitos-Hyvaa/Postaus/?BlogEntry=13386

  Kiitos vinkistä! <3

  VastaaPoista

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...