28.4.2013

Apua treenistä palautumiseen


Treenaaminen on lähtenyt yllättävän hyvin käyntiin sen jälkeen, kun aloitin treenit personal trainerin kanssa ja olen asettanut itselleni selkeän tavoitteen. Lihasmassaa haluaisin saada lisää, kuitenkaan miksikään bodariksi ei ole tarkoitus ryhtyä. Mutta laihan ja löysän kropan tilalle timmit lihakset, se olis tarkoitus.

Syömiset on pysyneet kurissa hyvin, lauantaina ja sunnuntaina syön oikeastaan mitä mieleni tekee, mutta arkipäivät menevät proteiinipainotteisesti. Pidän ruokapäiväkirjaa, jonka avulla seuraan, kuinka monta grammaa proteiinia päivän aikana kertyy. Kaloreita en laske, ainoastaan kokonais- energiamäärässä koitan pyrkiä tarpeeksi suureen määrään.

Kun ennen hiilihydraatteja oli selvästi suurin osa päivän ruokavaliosta, nyt syön enemmän proteiinia kuin hiilareita. Normipäivänä proteiinia kertyy 100-150 grammaa ja huomaan jo nyt kropassa ison eron. Maha ei ole pömpöttänyt aikoihin ja muutenkin virtaa tuntuu riittävän paljon enemmän, varmasti myös liikunnan ansiosta.

Treenaamassa olen käynyt viime aikoina kolmesti viikossa ja vähitellen koitan päästä neljään treenikertaan viikossa. Tätä silmällä pitäen päätin ottaa treenistä palautumisen tueksi palautusjuomajauheen, jota personal trainerini suositteli.Palautusjuoman tarkoituksena on auttaa toipumaan nopeammin raskaammista treeneistä ja luulisin, että juomalle on käyttöä nimenomaan jos haetaan lisää lihasvoimaa. Yksi syy miksi päätin ottaa juoman käyttöön on myös se, että palautusjuoma imeytyy nopeasti. Samat hiilarit ja proteiinit, mitä jauheesta löytyy, olisi mahdollista saada myös ruuasta, mutta nyt saan kulautettua tämän alas välittömästi treenin jälkeen.

Kyseinen Pro Recoveryn palautusjuomajauhe sisältää siis sekä hiilareita sekä heraproteiini-isolaattia, joista ensimmäisen tarkoituksena on antaa energiaa ja jälkimmäinen tukee lihasten kasvua ja korjata treenin aikana syntyneitä vahinkoja lihaksissa.

Mistään massan kartuttamisesta ei kuitenkaan itseni kohdalla ole kyse, vaikka sellaisen kategorian alta tää tuote nettikaupasta löytykin. Tai ainakin itselleni joku massakuuri kuulostaa ihan muulta, kuin mitä itse tavoittelen. Ehkä mulla vain on termit hakusessa, nätit lihakset = lisää massaa? :D


Ja nyt viikon ajan tätä käytettyäni, on vain hyvää sanottavaa. Ensinnäkin minttusuklaan maku, jonka valitsin, on todella hyvä ja väittäisin, että treeni on kulkenut ehkä entistäkin paremmin.

Tällä saan myös treenipäivinä kasvatettua päivän energian saantia, joka itsellä jää helposti vähän alakanttiin. Ruokapäiväkirjaa pitämällä kun koitan pitää myös huolen, että syön tarpeeksi, jotta lihaskasvua olisi edes mahdollista saavuttaa sekä ylläpitää.

Ehkä suurin yllätys viime viikkoina onkin ollut, että vaikka olen lisännyt päivittäistä energian saantia aika paljonkin, se on ollut proteiinia, joka taas on vähentänyt myös hiilareitten osuutta. Ja vaikka olen syönyt enemmän, olemus on hoikempi ja fiilis paljon parempi, kuin ravinnon koostuessa pääasiassa hiilihydraateista. Niinpä tätä on ollut aikas helppo käytännössä pitää yllä ja toivottavasti tämä jää lopulliseksi elämäntavaksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...