16.9.2012

Snabba Cash -elokuvat


Lupailin pientä elokuvapostausta ja täältä pesee. Ystäväni ehdotti, että kävisimme katsomassa leffateatterissa ensi-iltaan tulleen Snabba Cash 2 -elokuvan. Koska kyseessä oli jatko-osa, halusin katsoa edellisenä iltana ensimmäisen osan. Eli ei muuta kuin vuokraamaan leffa ja ottamaan selvää, mistä on kyse.


Jens Lapiduksen Stockholm Noir -kirjatrilogiaan perustuvat elokuvat Rahalla saa 1 & 2 ovat intensiivisiä trillereitä ahneudesta, ystävyydestä ja anteeksiannosta. Ja katsottuani ensimmäisen elokuvan, en muista koska olisin odottanut niin paljon leffateatteriin pääsyä.


Olematta mikään leffa-asiantuntija, mielestäni todella hyvin tehdyistä elokuvista voi puhua! Ei meillä Suomessa saataisi tällaista jälkeä aikaan, uskokaa pois. Mutta ei puhuta kuitenkaan mistään perus Hollywood-elokuvistakaan.


Jos siis pidät toiminnasta, et säikähdä räiskintää ja roisketta, sekä ruotsalaiset rikoselokuvat, kuten vaikkapa Stieg Larssonin leffat kolahtavat, suosittelen ehdottomasti katsomaan nämä molemmat. Kannattaa katsoa ensimmäinen osa ensin, mutta tämäkään ei ole välttämättömyys. 

Mutta varoituksen sana vielä, väkivaltaa riittää ja vaikka itsenikin teki välillä pahaa katsoa, pidin näistä elämänmakuisista leffoista. Elämä ei ole muutenkaan aina pelkkää romantiikkaa ja komediaa, eikä ole pahitteeksi kenellekään katsoa vähän erilaisia elokuvia joskus...trilogian kolmatta osaa odotellessa! ;)

Kertokaa jos katsoitte ja mitä mieltä olitte!


Kuvat lainattu täältä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...