28.3.2013

Superit testiin!


Oon aiemmin ajatellut, että superfoodit ei olis niin oma juttuni, mutta pähkäiltyäni viime aikoina mistä palasista saisin rakennettua tasapainoisen ruokavalion, päätin ottaa muutaman uuden aseen käyttöön.

Eli vähemmän prosessoitua ruokaa ja enemmän ravintoarvoiltaan rikkaampia tuotteita napaan...

Niinpä kävelin luontaistuotekauppaan ja nappasin mukaani spirulinaa jauheena, maca-jauhetta sekä chia-siemeniä.


Kaivoin myös esiin aiemmin ostamani Fit-lehden, jossa muistin nähneeni artikkelin aiheeseen liittyen.


Spirulina-jauhe päätyi ostoskoriin pitkälti sen korkean proteiinipitoisuuden vuoksi. Ja nimen omaan jauhe on kuulemma parempi valinta kuin kapselit...enpä tiennyt mitä olisi edessä :D


Jonkun olisi pitänyt napata kuva naamastani, kun avasin purkin ja heitin lusikallisen jauhetta teen joukkoon. Oma järkeni sanoi, että jos tuotetta suositeltiin esim. keittoihin sekoitettavaksi, miksei kuumaan juomaankin. Jäi kyllä se kuppi teetä juomatta.

Tavara siis haisee todella järkylle ja maistuu...no, levälle. Ja miksiköhän tää tuli mulle yllärinä..? Ei muuta kuin googlettamaan "millä spirulina alas?" :D Okei, vaihtoehdoiksi löytyi tyhjät gelatiini-kapselit, jotka voisi täyttää jauheella ja popsia näin menemään.

Päädyin kuitenkin testaamaan appelsiinimehua ja toistaiseksi näillä mennään. Silmät kiinni, nenästä kiinni ja hep! hengittämättä kurkusta alas. Mitä järkee, mietitään täälläkin päässä...mut ostamani purkin vedän kurkusta alas, that's for sure!


Maca-jauheen luvataan antavan energiaa ja lievittävän stressiä sekä helpottavan mm. PMS-oireita. Jälleen avattuani pussin, nenään kantautui melko erikoinen haju, muttei läheskään niin paha, kuin spirulinan kohdalla.

Tämä on toistaiseksi mennyt aamukahvin joukossa, vaikka en ihan ole sujut sen kanssa, ettei pyhä kahvihetkeni ole enää ihan samanlainen makuelämys...


Ja kolmantena chia-siemenet, jotka on jo suorastaan herkkua kahteen aiempaan verrattuna. :D Puuron sekaan oon pistänyt hedelmien kera ja siemenet tuovat sopivasti rakennetta, eivätkä oikeastaan maistu miltään. Vatsa tykkää ja hyvät rasvahapot ovat tarpeen.


Vielä on meneillään tutusmis- ja totuttelu-vaihe, enkä haluaisi heti ensijärkytyksen vuoksi luovuttaa (vaikka se pieni ääni päässä sanookin, että miksi kiskoa mitään, mikä maistuu todella pahalta).

En missään nimessä usko totaalisessa hurmiossa näiden terveysvaikutuksiin, vaan itsekin koitan ottaa vasta asioista selvää ja katsoa, josko oma kroppa ilmoittaisi voivan paremmin näiden ansiosta.

Edelleenhän parasta olis, jos kaikki tärkeät ravintoarvot kertyisivät puhtaasti ravinnosta, jolloin erilaisia kapseleita tai jauheita ei tarvittaisi. Oma ruokavalioni ei kuitenkaan ole vielä sellaisella tolalla ja näillä luonnontuotteilla koitan paikata puutteita siinä.

Mitäs te ootte mieltä superfoodeista? Ootteko uteliaita, ehkä jo kokeilleet vai ette tykkää ollenkaan?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...