24.10.2012

Näy pimeässä!


Just nyt jos katson ikkunasta ulos, siellä on säkkipimeää. Eikä kello ole kuin vähän yli kahdeksan...Jos alan miettiä, minkä värisiä ulkovaatteeni ovat, niin aikas tummaa on koko eteisen naulakko pullollaan.

Eli korkea aika kaivaa heijastimet esiin! Ja jos ei yhtään heijastinta laatikoitten pohjalta löydy, mars ostoksille. Nykyään heijastimia on oikeasti jo sen näköisiä, etteivät ne "pilaa" asua, jos se nyt jollakulla ratkaisee, käyttääkö heijastinta tai ei. Ainakin Marimekolla on asiallisen näköisiä tai mitä sanotte näistä?


Eikä tässä nyt ole tarkoitus heristää sormea valistavaan sävyyn, mutta oikeesti, jos itse varsinkin taajamassa ajaessa autolla säikähtää pariin otteeseen, kun ei yhtään nähnyt mustiin pukeutunutta jalankulkijaa, tajuaa itsekin, ettei se heijastin ehkä oliskaan pöllömpi juttu tossa takin helmassa.


Ja satuin pistämään merkille, että tällä viikolla vietetään heijastinviikkoa, joka käytännössä tarkoittaa, että ainakin täällä Varsinais-Suomen alueella poliisi seuraa erityisen tarkkaan jalankulkijoita ja jos heijastin puuttuu, saattaa tiedossa olla pieni tietoisku ja uusi heijastin.


Ja kaikki eivät välttämättä tiedosta, että itse asiassa laki määrää käyttämään heijastinta pimeällä. Uskokaa pois, vuodesta 2003 on tieliikennelaissa lukenut näin. Ja vielä harvempi varmaan tietää, että jalankulkijaheijastin on suomalainen keksintö!Tällainen merirosvo-heijastin valikoitui itselle, ei jotenkin neonväriset sydämet iskeneet tällä kertaa :D
Ja toi klipsi-kiinnitys on kätevä, saa vaihdettua näppärästi takista tai laukusta toiseen.

Joko teillä on heijastimet otettu esiin??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...