13.10.2011

Lakritsiteetä ja piparinappeja

Täältä Hollannista löytyy muuten jos jonkinlaista herkkua ja tällainen sokerihammas kuin minä, on tietysti ottanut asiakseen testata mahdollisimman montaa eri vaihtoehtoa.

Ajattelinkin nyt esitellä teille muutamia kaikkein makoisampia erikoisuuksia.

Ihan ensimmäiseksi on pakko mainita eilinen kaakao-kokemus! Siinä oli kuulkaas olo kuin lapsella jouluaattona, silmät suurina ja vesi kielellä tutustuttiin paikalliseen tapaan nauttia kuppi kuumaa suklaata.
Eli ensin valitaan omaan makuun sopivin vaihtoehto, jonka jälkeen eteen tuodaan pieni paketti. Omassani oli esimerkiksi eilen pieni punavalkoinen rusetti, jonka juuri ja juuri raaskin aukaista.

Paketista siis kuoriutuu suklainen tikkunekku, joka on tarkoitus dipata mukilliseen höyryävän kuumaa maitoa. Viereen kiikutetaan vielä haluttaessa kulhollinen kermavaahtoa! :P
Tässä vaiheessa en oikein enää nähnyt kunnolla eteeni, vaan olin täysin hypnotisoitunut sulan suklaan tuoksusta!

Oli kyllä heittämällä elämäni paras kaakaomukillinen, eikä tämän jälkeen paluuta perus O'boyhin ole...

Tänään puolestani olen palkinnut itseni kestettyäni hyytävää viimaa (no ei se keli nyt niin kylmä ollut) ja maistoin elämäni ekaa kertaa lakritsiteetä!

Eihän kyseessä toki ole mikään paikallinen erikoisuus, mutta itselleni ekat maistajaiset sijoittuivat tänne. Paljon olen ennenkin kuullut hehkutusta kyseisestä teelaadusta ja täytyy myöntää, että tulee juotua toistekin :)

Teen kanssa päätin testata myös "Kruidnootteja", eli pieniä piparinmakuisia keksejä. Nämä taas ovat paikallinen erikoisuus ja liittyvät erityisesti Hollantilaisten ja Belgialaisten Sinterklaas-juhlaan.

Minä tietysti valitsin vielä suklaakuorrutteiset napit, kuinkas muutenkaan :D Ja hyviä olivat!Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä ne vohvelit, joista oli puhettakin jo aiemmin. Näitä löytyy kaiken kokoisina sekä kuorrutteella ja ilman. Ja meikäläinen tykkää <3Mutta nyt alkaa olla sokeriyliannostus jo pelkästä kirjoittamisesta, joten vastapainoksi kerron huomenna liikuntapäivästä jota tänään vietin.

Hyvää yötä!


Kuvat Google kuvahaku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...