19.11.2012

Kohti terveellistä elämää


Kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, olen laittamassa retuperällä olleet elämäntavat uuteen uskoon, toivottavasti vihdoinkin ennemmin pysyvästi kuin kausiluontoisesti.

Viimeksi kirjoitin luennosta, jolla koin ahaa-elämyksen siitä, mitä tuhoja kova stressi ja huono ravinto ovat todennäköisesti saaneet aikaan elimistössäni ja miten eri "vaivat" ovat luultavasti seurausta tästä.
Ja nyt on siis tarkoitus palauttaa kroppaa tästä huonosta jamasta parempaan kuntoon. Tähän työvälineinä ovat terveellinen ruoka, aktiivinen liikunta ja ravintolisät. 

Ravintolisiin olen päättänyt turvautua, koska kropassani on pakostakin puutostiloja monestakin vitamiinista ja antioksidantista. Jos ihminen syö päivittäin monipuolisesti, ei erilaisille lisäravinteille varmastikaan ole tarvetta, mutta itse koen tarvitsevani niitä, ainakin toistaiseksi. Ja voisin kertoa seuraavaksi, mitä kaikkea käytän itse matkalla stressipallosta terveyden perikuvaksi :)Source: herblog.com via Johanna on PinterestMonivitamiinihivenainekapseli: Aamulla nappaan yhden Gerimax-tabletin, josta saan tärkeät vitamiinit, antioksidantit ja hivenaineet, kuten rautaa, sinkkiä, jodia, kromia, seleeniä, kuparia, mangaania ja molybdeeniä. Gerimax Energy Plussassa on myös ginsengiä. Ja tuote on laktoositon, gluteiiniton (hyvä!), hiivaton ja makeuttamaton.

Kalaöljy: Aamulla popsin myös kaksi kapselia Möllerin kalaöljyä. Huomaan heti, jos en näitä ota, vatsa protestoi ja kasvojen iho menee huonompaan kuntoon. Öljyt siis on ehdottomia ainakin itselleni!

D-vitamiini: Kolmas aamun lisä on DeviSolin vahva (50 mikrog) D-vitamiini tabletti, joka kuuluu vakiokalustoon syyskuun alusta kevään ensimmäisiin auringonpaisteisiin saakka.

Alfalipoiinihappo: Pillerikasan päällimmäisenä on vielä tämä uusi tuttavuus, jota päätin kokeilla ainakin yhden 60 kapselin paketin verran. Löysin itse vain yhdeltä kotimaiselta valmistajalta Bioteekiltä tuotteen, joka sisältää vain tätä kyseistä happoa. Esimerkiksi Yliopiston apteekissa oli useampikin työntekijä aika pihalla, kun tästä superantioksidantista koitin kysellä. Apteekista löytyi lopulta vain pari tuotetta, joissa oli pieniä määriä alfalipoiinihappoa. Mutta tosiaan ainakin Life-luontaistuotekaupat myyvät Bioteekin alfalipoiinihappoa. Täältä lisätietoa, mistä oikein on kyse!

Magnesium: Illalla ennen nukkumaan menoa otan Diasporalin magnesium-rakeita. Ruuansulatus kiittää, samoin kuntosalilla kipeytyneet lihakset. Ja kuulemma kannattaa nimenomaan ottaa illalla!

Probiootit: Illalla nappaan myös probiootti-kapselin tasapainottaakseni suoliston bakteerikantaa.Ja tän pitkän listan jälkeen voi taas esittää kysymyksen, onks järkee? Itse koen ottaneeni asioista selvää, en kuuntele muiden "myyntipuheita" ja tunnen syömiseni sekä vaivani parhaiten. Eli ilman muuta ja ehdottomasti on yksilöllistä, mitä kukin tarvitsee! Ja ostan kaiken mahdollisen apteekista, minä ainakin uskon, että tällöin ei ole pelkoa, että syö pelkkää perunajauhoa pillereinä :D

Tästä omasta listastani kaapissa oli ennen hypettämääni luentoa jo kaikkia muita, paitsi alfalipoiinihappoa, eli en juossut hullun kiilto silmissä ostamaan näitä kaikkia pari päivää sitten, ehei. Ja kuten sanoin, osaa lisäravinteista syön sen aikaa, kunnes saan ruokavalioni sille mallille, että uskon saavani syömisistäni tarvittavat rakennusaineet. Koska tottakai, ruuastahan nää kuuluis kaikki saada.

Täältä, täältä ja täältä vielä lisätietoa lisäravinteista!


Seuraavaks syömisistä ja liikunnasta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...