13.9.2011

Anna tuulen puhdistaa

Pakko kertoa vielä ainakin yhdestä erikoisuudesta uudessa kotikaupungissani Groningenissa. Kaupunkihan sijaitsee lähellä Pohjanmeren rannikkoa, joten liekö tämä syynä siihen, että täällä tuulee
aivan uskomattomalla voimakkuudella!


Enkä nyt todellakaan puhu mistään pienistä puhureista, vaan tuulesta, joka uhkaa viedä pienemmän ihmisen mennessään! Tämä on kuulemma melko yleistä syksyisin, eivätkä paikalliset ole moksiskaan. Toisin on tällaisen turistin laita, joka luulee hurrikaanin eksyneen kaupunkiin :PIhan tuulesta temmattu (eeeehehe.) ei ole tuo hurrikaani-juttukaan. Uutisotsikoitten mukaan trooppisen hirmumyrsky Katia suuntaa USA:n suunnalta juuri Pohjanmeren kautta sinne Suomeenkin asti. Joten pitäkää hatuistanne kiinni siellä!


Täällä ei kuitenkaan sen suurempia tuhoja ole näkynyt, kuin joitain kaatuneita puita. Pistin eilen muuten merkille, että täällä tosiaan ollaan aika tottuneita tähän, koska missään ei näy taloa sellaisella katolla, joihin meillä ollaan totuttu. Täällä vanhanaikaiset talot ovat kattoa myöten kivestä ja uudemmat kaikki tasakattoisia. En tiedä liittyykö tämä mitenkään tuulenpuuskiin, mutta tuli vain mieleeni!

Täällä ei juurikaan näy mäkiä, eikä ole siinä määrin metsää mitä meillä on suojaa antamassa, joten ilmankos maa on tunnettu tuulimyllyistään! Aikas otolliset olosuhteet, täytyy sanoa :)
Itsekin tosiaan ikäni rannikkokaupungissa eläneenä yllätyin kieltämättä tuulen voimakkuudesta aika tavalla. Eilenkin oli pakko taluttaa pyörääni, kun tuuli uhkasi paiskoa minut pitkin poikien autojen sekaan. Ja ei muuten ole mitään herkkua polkea paikallaan, kun vastatuuli on niin kova! :DToki kova tuuli aiheuttaa muitakin harmeja... :)


Kuulemani vitsin mukaan paikallisilla kuluu esimerkiksi hiusgeeliä uskomattomat määrät, koska muuten olisi turha toivo, että tukka pysyisi edes jotenkin ojennuksessa :D
Omat kämppikseni eivät kuitenkaan vahvistaneet tätä tietoa, vaan saivat makoisat naurut.

Mitä tulee omiin hiuksiini, olen jo luopunut toivosta. Aamuisin on vain paras kietaista hiukset kiinni ja varautua illalla katsomaan harakanpesää peilistä.

Kuvat we<3it

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...