10.9.2011

Puistopäivä

Tänään oon käynyt tutustumassa taas vähän lisää uuteen kotikaupunkiini Groningeniin. Olin pakotettu lähtemään liikenteeseen jalkaisin, koska en saanut millään pyöräni isompaa lukkoa auki, joka pitää pyörän kettingillä pylväässä kiinni. Kyllä, järeät on "aseet" täällä pyörien luvatussa maassa.

Loppujen lopuksi jalan kulkeminen olikin ehkä parempi ratkaisu, koska kiertelin uusissa kaupunginosissa, joita en ollut ennen nähnyt. Matkan varrella tuli hankittua ladattava bussikortti (samanlainen kuin meillä päin arvokortti olis), sekä kännykkä prepaid sim-korttia varten.

Omassa iPhonessani kun ei hitsi vieköön saa muita sim-kortteja toimimaan kuin sen pirun Soneran. Tai saahan niissä muutkin kortit toimimaan, mutta kun tämä on kuulemma laitonta, sanoivat paikallisessa Gigantissa. No, ei auttanut kuin ostaa uuden uutukainen Samsung, hintaa sille tuli 19 euroa. Ei paha.

Tällaiset oli maisemat matkalla kaupungin keskustassa sijaitsevaan puistoon.


Kun päivän pakolliset tehtävät oli hoidettu, suuntasin kohti keskustassa sijaitsevaa puistoa. Ilma oli todella lämmin, kuten eilen ennustivat, mutta täällä se lämpö on jotenkin ihmeellisen nihkeää. :P
Kosteusprosentti ei totisesti ole mikään pieni!

Tämän olen huomannut jo ihan suihkusta tultuanikin. Hiukset kestää kuivua paljon kauemmin, kuin kestäisi kotona Suomessa, samoin pyyhe on kostea vielä seuraavana päivänäkin. Voin vain kuvitella miten tällainen kosteus menee luihin ja ytimiin talvella...


Puistossa oli useampia lampia ja nissä paljon sorsia ja hanhia.


Puistoon päästyäni istahdin alas odottelemaan suomalaista luokkakaveriani. Ystäväni saapuikin pikapuoliin ja lähdimme yhdessä metsästämään jäätelökioskia.Suiskulähteitäkin löytyi. Kaunista oli!


Moni muukin oli tullut paistattelemaan päivää.


Istuttuamme alas nurmikolle nautiskelemaan jäätelöistämme kohtasimme pian ison kaupungin lieveilmiöitä. :D Sen lisäksi, että puiston lukuisat linnut tekivät pelottavia ääniään ja pulut syöksyivät kohti, niin eikös puiston ainut kylähullu päättänyt tulla selvittämään, mistä olemme kotoisin.
Sen verran omissa huuruissa kaveri oli, että totesimme parhaimmaksi liueta paikalta...

Nättiin pieneen kahvilaankin törmäsimme puistossa. 


Suoraan google-kääntäjästä: "Jantje kerran näki luumuja roikkumassa..." :D


Mutta onhan se kiva, että keskeltä suurkaupunkia löytyy puistoja joissa viettää aurinkoista vapaapäivää.
Vielä jonain päivänä käyn katsastamassa ihan asuntoni vieressä sijaitsevan vielä reippaasti isomman puiston, jossa pitäisi olla pieni eläintarhakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...