9.9.2011

Joko se koulu vois pian alkaa?!

Täällä aletaan olla jo melko malttamattomia, kun kohta on kaksi viikkoa mennyt, eikä opiskelu ole edes alkanut vielä! Koululla on toki ollut esittelypäivää ja tämän viikon keskiviikkona tapasin vihdoin saman alan opiskelijoita, mutta eilinen meni tutustuessa koulun systeemeihin ja koulun intranettiin sekä blackboardiin.

Kyseinen ohjelma on kuitenkin jo ennestään itselleni tuttu ja tämä päivä on ollut vapaa, joten nyt kaivattaisiin jo vähän actionia opintojen kanssa!


Tässä yksi atk-luokista.


Maanantaina kokonnumme ensimmäisen kerran oman luokkamme kanssa ja toivottavasti vihdoinkin pääsemme aloittamaan jonkin kursseista. Sitä vartenhan tänne on tultu! :D


Koulu on moderni ja esimerkiksi auloista löytyy televisiot, joista voi katsoa vaikkapa uutiset.


Sain myös juuri sähköpostiini lukujärjestykseni, eikä kovin pahalta näytä. Joukossa oli mm. viikkoja, jolloin koulua on yhtenä päivänä viikossa! Olin jotenkin varautunut paljon pahempaan, pitkiin päiviin ja viisi päiväisiin viikkoihin.

Saa nähdä paljonko lukujärjestyksen ulkopuolella sitten tarvitsee itsenäisesti tehdä töitä. Mutta siihenkin on jo totuttu kotimaassa opintojen parissa.


Tällaiselle kankaalle opettaja kirjoitti sormellaan. How cool is that??


Yksi yllättävimmistä seikoista koulussa oli ruokailu. Ensiksikin se, että meille ilmoitettiin heti, ettei pitkinä koulupäivinä välttämättä ole varattu aikaa kunnon ruokatauolle. Korkeintaan lyhyitä kahvi- ja vessassakäyntitaukoja ehditään pitää.

Tästä huolimatta luokissa eväitten syöminen tai juominen ei ole sallittua. En sitten tiedä kuinka tiukkoja asian suhteen ollaan käytännössä. Pakkohan sitä on syödä! Vaikuttaahan se jo keskittymiseen ja sitä kautta oppimiseen.


Tässä on oppilaitokseni, Hanze University Groningen.


Ja mitä tulee ruokalan tarjontaan, niin vähän erilaista on kuin kotona. Mitään kunnon lämmintä ateriaa ei ole tarjolla, vaan pizzapaloja, perunalastupusseja, suklaapatukoita ja virvoitusjuomia. :P

Toki tarjolla oli myös salaattibuffet, voileipiä ja jugurttipurkkeja, mutta kyllä tuli ikävä suomalaista kouluruokailua... :(

Monet kuulemma tekevätkin omat eväät kouluun mukaan, mutta en ainakaan nähnyt missään mikroa, joten voileipään ja hedelmiin syöminen menee kuitenkin.Tässä rakennuksessa on omat oppituntini.


No toistaiseksi lukujärjestys näytti tosiaan sen verran löysältä, että eiköhän sitä jaksa aina siihen saakka, että pääsee kämpille syömään kunnon ruokaa. :)

Meidän luokallamme on kuulemma myös ainoina oma huone koululla, jonka voimme sisustaa haluamallamme tavalle. Vähän niin kuin toimitus siis. Ei yhtään hullumpi juttu. Taidan ensimmäiseksi investoida pieneen kahvinkeittimeen ja roudata sekä sen että kahvikuppini huoneelle. :DPraktijkgericht = käytäntö. Sitä opiskelu on tässä koulussa, käytännönläheistä.


Hanze University Groningenin oppilaitoksessa voi opiskella melkein mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Itse opiskelen tarkemmin siis School of Communication ja Media:ssa journalismin koulutusohjelmassa.

Lukukausi jatkuu täällä ensi vuoden puolelle ja helmikuun alussa minun on tarkoitus suorittaa viimeiset tenttini. Silloin kasassa pitäisi olla 30 opintopistettä.


Oma kouluni on vain pieni osa isoa Zernike -kampusaluetta, josta löytyy kymmenkunta eri rakennusta.


Kerron taas lisää opiskelusta täällä, kunhan pääsemme vauhtiin opinnoissa! Jos haluatte kysyä jotain, niin vastailen ilomielin. :)

Huomiseksi on luvattu aurinkoa ja +24, joten voi olla, että menemme kahden suomalaisen luokkakaverini kanssa puistoon piknikille.

Hauskaa viikonloppua hei kaikki!! <3

2 kommenttia:

  1. Teitin kampus näyttää upeelta! Voi vitsit. Ja ollaan huomattu kans, että täälläkin on paljon puistoja, se on tosi kivaa :)

    VastaaPoista
  2. Puitteet koulussa vaikuttaa kieltämättä tosi kivoilta, kunnon suomalaista kouluruokailu on kylläkin iso ikävä! :D

    Millainen kouluruokailu teillä on siellä?

    VastaaPoista

Hei! Jätä kommentti, kysymys tai vaikka vain terkkuja.

Vastailen mahdollisimman pian!

-Johanna-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...